De zomervakantie is bijna voorbij, tijd om in het werkritme te komen.
We helpen je graag op weg met de volgende tips!

1. Kom tijdig terug

Logisch toch? Als het lukt om een paar dagen voor je eerste werkdag weer thuis te zijn na de vakantie, heb je tijd om te acclimatiseren. Gebruik deze dagen om thuis nog wat te rommelen, je koffers uit te pakken en je vakantiespullen op te ruimen. Als de wassen gedraaid zijn en alles weer op orde is, ga je met een opgeruimd huis en hoofd naar je werk.

2. Begin met ‘vroeg’ opstaan – zet je wekker

Ben je geen ochtendmens en heb je de hele vakantie lekker uitgeslapen? Begin dan een paar dagen voor je eerste werkdag alvast met het zetten van de wekker. Dat hoeft niet meteen om zeven uur te zijn, maar bouw het vroege opstaan gebalanceerd op en raak weer gewend aan het geluid van je wekker.  

3. Maak (korte) to do lijstjes

Begin elke werkdag met een to do lijstje. Zorg dat je lijst niet te lang is, wees realistisch. Wat heeft écht prioriteit, wat kan eventueel morgen of zelfs volgende week? Zo’n to do lijstje geeft snel overzicht en het geeft voldoening om ‘een taak’ af te vinken.

4. Stel (nieuwe) doelen

Na de zomervakantie begin je met nieuwe energie en een frisse blik. Een goed moment om doelen te stellen. Wat wil je bereiken, waarin wil je groeien, wat vind je belangrijk? Stel zowel korte- als lange termijn doelen en schrijf ze op. Door je te concentreren op wat er echt toe doet, kun je je energie en tijd effectief gebruiken.

5. Maak tijd voor jezelf – plan leuke dingen

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Welke activiteiten geven jou het ‘vakantie-gevoel’? Ga naar een terrasje als de zon schijnt, kook voor vrienden je favoriete vakantiegerecht, bezoek musea of ga een dagje naar het strand. Kortom, maak plannen voor je vrije tijd, want voor je het weet zit je weer in het ritme van alledag.

Succes met de start van het nieuwe schooljaar!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.