Beste collega’s,

Bij deze brengen we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de intensievere samenwerking van onze drie stichtingen. We laten jullie hierbij weten hoe het gaat met onze ‘ontwikkeltocht’.

We zijn van start
Hoe zat het ook alweer? Net na de zomervakantie hebben jullie een bericht gekregen over gesprekken die we voeren om in de toekomst (nog) beter samen te werken als SKOA, Solidoe en Wijzer aan de Amstel. In de afgelopen maanden hebben we onderzoek gedaan naar de kansen, mogelijkheden en uitdagingen. We hebben gesproken met de Raden van Toezicht, leidinggevenden, staf en medezeggenschap van de drie stichtingen. We vinden het nu hoog tijd om jullie een update te geven.

Kleine stapjes voorwaarts
Hoe staan de zaken nu? Er is nog veel onduidelijk en onzeker, we staan immers aan het begin van het proces. Wel is duidelijk dat we verder willen op de ingeslagen weg. We zien kansen voor de toekomst en verwachten in de komende tijd de vragen die leven samen te kunnen beantwoorden, waarbij we ons doel, namelijk een goede samenwerking, voor ogen houden.

Aan de horizon een betere toekomst
Want waarom zouden we dan samen willen werken? We zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking de kracht van de drie organisaties kunnen bundelen en verder uitbouwen. Een ieder is al sterk en samen kunnen we een nog rijkere ontwikkelomgeving aan de kinderen bieden en staan we nog sterker in de regio, bij toekomstige en maatschappelijke ontwikkelingen en bij personeelsvraagstukken. Zo zorgen we dat we onze kerntaak ten behoeve van de kinderen optimaal kunnen vervullen.

Onze weg vervolgen
Wat worden onze volgende stappen? De eerste stap is elkaar beter te leren kennen zodat we elkaars meerwaarde beter in zicht krijgen en kunnen benutten. We brengen de kansen, mogelijkheden en meerwaarde duidelijker in kaart. Met die verworven kennis en inzichten gaan de drie stichtingen rond de zomer afspraken vastleggen over samenwerking en verbinding in de toekomst. We verwachten daarmee weer de volgende stap in de goede richting te zetten.

Mocht je meer willen weten, dan kun je de uitgebreide bestuurlijke visie opvragen bij info@wijzeraandeamstel.nl.

Met vriendelijke groet,

Ryan Bakker (SKOA), Monic van Diemen (Solidoe) en Ronald Akkerboom (Wijzer aan de Amstel)                                                                        

februari 2024

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.