Sinds kort zet Wijzer aan de Amstel gericht in op onderwijsinnovatie. Niet met commissies of werkgroepen, maar juist met de individuele medewerkers. Welke inspirerende ideeën hebben zij om ons onderwijs te vernieuwen en met collega’s te delen? 

In dat kader vond in mei jl. het eerste project plaats. Een inspiratiesessie over buitenonderwijs, georganiseerd door Marcelle Bax-van den Broek (leerkracht bij het Duet) en Heleen Bouwmans (onderwijsinnovator) in ‘De Verborgen Tuin’ in De Kwakel. Daar vertelde Louise Ruys, Duurzame Docent van het jaar 2021 en dagelijks bezig met buitenonderwijs, over haar ervaringen met buiten lesgeven.

Daarna konden de deelnemers kiezen tussen vier workshops: creatieve lessen, taal-, reken- of geschiedenislessen. De lessen waren opgebouwd als een les in en met de natuur en gebaseerd op de leerlijnen van de vier domeinen. De deelnemers ervoeren vooral ruimte en rust om te leren. Na afloop gaven ze aan dat ze staan te popelen om met een buitenles aan de slag te gaan. Een geslaagde en informatieve middag. Op naar het volgende innovatieve project! 

Financiering van deze projecten gebeurt vanuit het Innovatiefonds van Wijzer aan de Amstel.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.