Stichting voor interconfessioneel en katholiek onderwijs Uithoorn & De Kwakel

De Zon zoekt een directeur en een intern begeleider

De Zon zoekt directeur en intern begeleider

Maak nu kennis met de basisschool waar íedereen het stralende middelpunt is

‘Een bijzondere school, waar iedereen het stralende middelpunt is.’ Het is een fragment uit het schoollied van RK Basisschool De Zon in De Kwakel. Een school die haar naam eer aan doet. Ze straalt warmte, plezier en verbondenheid uit. Spreekt jou dat aan en hecht jij zeker zo veel waarde aan goed, hedendaags onderwijs? De Zon zoekt nu een directeur en een intern begeleider. Je bent van harte welkom om kennis te maken! Plan hier vrijblijvend een afspraak om een teamlid, de bestuurder en/of ouder (online) te ontmoeten. 

In het nog geen 5.000 inwoners tellende dorp De Kwakel, dat deel uitmaakt van de gemeente Uithoorn, kent iedereen elkaar. Het is een hechte, toegankelijke gemeenschap, waar mensen voor elkaar klaar staan. Die verbondenheid voel je ook op De Zon. De ouders zijn enorm actief en bij De Zon is er aan het eind van de dag nog nooit een kind alleen op het schoolplein blijven staan. Toch is De Zon, met haar ruim 300 leerlingen en professionele team, zeker geen ‘typische kleine dorpsschool’.

Vertrouwen
Het schoolteam van De Zon bestaat uit 32 bekwame, gedreven professionals die gaan voor goed kindgericht én ontwikkelingsgericht onderwijs. Zij hebben samen voorspoed en tegenslag gekend en dat verbindt. De veerkracht van het team is in de afgelopen jaren toegenomen, collega’s hebben vertrouwen in elkaar en er is optimisme over de toekomst. ‘Wij zijn een sterk team’, zeggen ze. Een team ook dat veel vertrouwen en steun heeft van het bestuur waaronder de school valt, Wijzer aan de Amstel.

Koers
De medewerkers zijn trots op de ontwikkeling van de school. Zij hebben de koers zelf uitgestippeld en willen daaraan ook richting blijven geven. Dit sterk gevoelde eigenaarschap is kenmerkend voor De Zon. Je herkent het ook aan de actieve leerteams binnen de school en de manier waarop in de klassen aan eigenaarschap bij kinderen wordt gewerkt. Grote koerswijzigingen zijn dus niet aan de orde. Het team van De Zon zoekt een directeur en intern begeleider die samen, op basis van gelijkwaardigheid, de ingeslagen koers willen voortzetten. Twee professionals die zorgen voor borging van resultaten, structuur aanbrengen in processen en, zo nodig, knopen doorhakken, worden op De Zon warm ontvangen. Dat het fijn is als je je voor langere tijd aan de school wilt verbinden, spreekt vanzelf.

Duurzame groei
Saai wordt het niet. Er wacht jou, als directeur of intern begeleider, een uitdagende opdracht. Want op De Zon liggen er grote kansen. Je kunt hier focussen op duurzame groei in plaats van louter op het oplossen van problemen. Er zijn verhoudingsgewijs weinig leerlingen met een complexe ondersteuningsbehoefte en dat schept ruimte om veel aandacht te geven aan het lesgeven en de kwaliteit van onderwijs. Daar is het team dan ook volop mee aan de slag. Zo wordt er nu enthousiast gewerkt om het expliciete directe instructiemodel optimaal in te zetten in de lessen.

Kom kennismaken
Wil jij werken in een warme, toegankelijke school? Hecht jij aan gelijkwaardigheid, maar neem je ook het voortouw als dat nodig is? Word jij blij als je mag bijdragen aan duurzaam ontwikkelen? En ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als directeur of intern begeleider? In de woorden van het schoollied: ‘Ook voor jou is plek op De Zon. Wij stralen met zijn allen!’ Plan nu direct je kennismaking met de ambassadeurs van de school, via de online-agenda. Wij beloven je een warme ontvangst.

Plan een afspraak in!